vladotasevski

Posts byvladotasevski

Приемен ден на наставници 2016/2017

Име и презиме на наставникот Додатна наставаДен/Час Дополнителна настава Ден/Час Приемен ден Ден/Час Олгица Мешкова Четврток 8 час Четврток 7 час Четврток 3 час Катерина Аницин Четврток 8 час Четврток 8 час Четврток 3 час Соња Деловска Четврток 7 час Четврток 7 час Петок 3 час Снежана Нешевска Среда 7 час Среда 7 час Среда 6 час Силва Атанасова Четврток 7 час Четврток 7

Повеќе


Електронско екстерно тестирање учебна 2015/16 година.


Црвен крст – ООУ ВЛАДО ТАСЕВСКИ-Скопје

Денес, учениците од организацијата на ЦРВЕН КРСТ - ООУ Владо Тасевски, нивните родители и наставници реализираа ХУМАНИТАРНА  АКЦИЈА - ОБЛЕКА, ОБУВКИ И ИГРАЧКИ за мајки и деца од Шелтер центрите! СТОП ЗА СЕМЕЈНОТО НАСИЛСТВО!

Учениците и наставничките од ООУ Владо Тасевски, во посета на урбаните заедници КЈП и ПБК

Учениците и наставничките од ООУ „Владо Тасевски“, денеска ги посетија урбаните заедници во општина Карпош, Пецо Божиновски- Кочо и Кузман Јосифовски –Питу. Со веселите детски насмевки и креативните маски, тие заедно со административците го прославија денот на шегата, први април. Соработката на ова основно училиште со сите урбани заедници во општина Карпош, прераснува во прекрасна традиција.

АПРИЛИЈАДА во КОЗЛЕ

Учениците од ООУ Владо Тасевски, продефилираа со своите маски низ населбата Козле.

НАГРАДЕНИ УЧЕНИЦИ НА КОНКУРСОТ ЗА НАЈДОБРА ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА И НАЈДОБАР ЦРТЕЖ.

Учениците  од  ООУ Владо Тасевски  земаа учество на наградниот конкурс за најдобра литературна творба и најдобар цртеж на тема: “ Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите”, организирано од издавачката  куќа Феникс од Скопје. Наградените се тројца ученици со нивните наставници-ментори: Јана Толевска од IV в одделение, наставник-ментор Татјана Јанкуловска, Теа Трајковска од IV а наставник-ментор, Елена Несторовска, Томи Младеновски

Повеќе


Видови на карпи-Вулкански

На часот по природни науки според наставната содржина   "Видови на карпи-Вулкански" , учениците од   IIIa  одделение  научија се за вулканските карпи и вулканите преку експериментот кој се изработи со: *брашно *сол *вода *темперни бои за вулканот и *сода бикарбона *црвена темперна боја *алкохолен оцет за реакцијата на вулканот.   Наставничките Рената Младенова Елек и Магдалена Божиноска Палковска го замесија тестото го изработија вулканот

Повеќе


Природни науки-ВОЗИЛАТА СЕ ДВИЖАТ

На часот по природни науки според наставната содржина “ Возилата се движат”  учениците од   Ia  одделение  изработија прекрасни сообраќајни средства, а за истите беа користени одпадни материјали кои можат да се рециклираат. Воедно учениците се воспитуваат да ја чуваат и да се грижат за животната средина.

ИНТЕРНИ ПРОЕКТИ ВО ООУ ВЛАДО ТАСЕВСКИ

Гостување во Македонска телевизија на директорката  М-р Елка Даскалова со учениците од IVa  и IVв оддление со нивните наставнички  Елена Несторовска, Наташа Стефановска и Татјана Јанкуловска. Училиштето зeма учество на меѓународни конкурси во пишување  есеи  и изработка на проект “ОДРЖУВАЊЕ НА ГРАДОВИТЕ”. Нашите ученици Диона Јосифовска и Елена Петрушевска добија покана за учество на дебата во Дубаи, ОАЕ,  за освоено прво место за проектот.Ученичката Елена

Повеќе


Приемен ден на наставниците (учебна 2015-2016 год.)

НАСТАВНИК ПРЕДМЕТ КОЈ ГО ПРЕДАВА Приемен ден и наставен час Олгица Мешкова Македонски јазик Петок,  2 час Катерина Аницин Македонски јазик Петок,   4 час Соња Деловска Македонски јазик Вторник,    3 час Кети Таневска Математика Понеделник,  3  час Силва Атанасова Математика Среда, 3 час Мирјана Николовска Математика Понеделник  ,  4 час Санда Пулевска Германски јазик Вторник , 4 час Билјана И. Атанасова Англиски јазик Понеделник,

Повеќе