Category Archives: Награди

НАГРАДЕНИ УЧЕНИЦИ НА КОНКУРСОТ ЗА НАЈДОБРА ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА И НАЈДОБАР ЦРТЕЖ.

Учениците  од  ООУ Владо Тасевски  земаа учество на наградниот конкурс за најдобра литературна творба и најдобар цртеж на тема: “ Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите”, организирано од издавачката  куќа Феникс од Скопје. Наградените се тројца ученици со нивните наставници-ментори: Јана Толевска од IV в одделение, наставник-ментор Татјана Јанкуловска, Теа Трајковска од IV а наставник-ментор, Елена Несторовска, Томи Младеновски

Повеќе


TRASH FOR ART 2015

Приказната Trash for art трае веќе 5 години и во неа многу ликови,предмети и магични простори направени од амбалажен отпад.Нашата приказна продолжува и оваа година. TRASH FOR ART 2015 ООУ ВЛАДО ТАСЕВСКИ-КАРПОШ-СКОПЈЕ ИЗРАБОТКА: СТОЛНА ЛАМБА Изработиле *Координатор ментор: Рената Младенова Елек *Ментор:Марица Бакоч *Ментор:Наташа Стефановска *Видое Јордановски Ученици: *Сара Елек IX в *Нина Талевска VIIIб *Лина Гегоска VIIIб *Искра Илиевска VIIIб *Ивана Динева VIIIб

Повеќе


Учениците од општина Карпош – амбасадори на мирот во светот

    Во ООУ Владо Тасевски на 1. Декември 2015 год., беа врачени почесните награди на двете училишта од општина Карпош, ООУ Владо Тасевски и ООУ Лазо Трповски , кои учествуваа на меѓународниот наатпревар на тема „Градиме мир во нашите срца и души“во организација на УНЕСКО и фондацијата ГОИ од Токио, Јапонија. Основците од Карпош, Димитар Пренџов, Олег Мирчевски, Тео Георгиевски, Виктор Тотиќ, Елена Стојковска,

Повеќе


МЕЃУНАРОДНИ ПРИЗНАНИЈА ДО ООУ ВЛАДО ТАСЕВСКИ од Оксфорд, Англија

Повод - Меѓународниот натпревар: Одржливо Живеење 2015 (меѓународен натпревар по пишување есеј на англиски јазик ) “ Фондот за Одржливо Живеење” , со седиште во Велика Британија, официјално објави дека Момировска Елена  ученик од 6бодд. од ООУ Владо Тасевски , под менторство на кординаторот Teacher Champion   Виолета Панев се стекнаа со Наградно Признаниекако Финалисти од страна на “Фондот за Oдржливо Живеење “ за успешно

Повеќе


Меѓународен Натпревар по креативно пишување на тема МИР по повод 70 год. од постоење на УНЕСКО

Меѓународен Натпревар по креативно пишување на тема МИР по повод  70 год. од постоење на УНЕСКО   Наставник координатор и ментор – Панев Виолета Наставник ментор – Марија Туџарова   Дата  на апликација  – до  јуни  2015 Локација – Токио, Јапонија Организатор –  ГОИ,Токио , УНЕСКО, МО на Јапонија По повод 70 години од постоењето на УНЕСКО Организиран е од The Goi Peace Foundation

Повеќе


Учество на натпревари и освоени места за 2010/2011 година

предмет Вид на натпревар Освоено место ученик ментор   математика Интерен на ниво на училиште   1 место 1 место 1 место 1 место 1 место 1 место     Сара Ничота V-9а Борис Атанасоски V-9а Ина Кронеска V-9в Магдалина Михајловска V-9в Кристина Марковска V-9-д Ана Марковски  V-9б       Светлана Ј. Светлана Ј. Слободанка Б. Слободанка Б. Вера Коцева С. Јованка Трпкова

Повеќе


Учество на натпревари и освоени места 2011/2012 година (прво полугодие)

На 17.03.2012 нашето училиште освои ПРВО место во државата во КОШАРКА. предмет Вид на натпревар Освоено место ученик ментор Граѓанско образование општински прво Мирјана Димитровска Филип Велков Тамара Георгиева Симона П.Илиевска Ликовно општински Диплома Тамара Ѓорѓиева Марица Бакоч Ликовно општински диплома Катерина Колчаковска Марица Бакоч фотографија општински Второ Маја Соколовиќ Марица Бакоч фотографија општински второ Елија Јаневска Марица Бакоч Ликовно Меѓународен Флора и фауна

Повеќе


Наградени ученици од трето тромесечие кои учествувале на натпревари

Учество на ученици на натпревар и награденени ученици предмет Име и презиме на ученик Ниво на натпреварување место ментор Англиски ј. Лина Јосифовска државен нат. 2 Виолета Панев Англиски ј. Михаела Китановска републички 3 Виолета Панев Физичко о. Кошаркарски тим Општински и државен 1 Амди Муса математика Милан Самарџиски регионален 2 Силва Анастасова математика Милан Самарџиски училишен 1 Силва Анастасова математика Иван Николовски училишен

Повеќе