Category Archives: Соопштенија

Термини за отворен ден за консултации со наставниците од предметна настава – учебна 2017/2018 година

Датум   Час   30.11.2017г.-  четврток 17.30ч-19.00ч   21.12.2017г.-  четврток 17.30ч-19.00ч   25.01.2018г. – четврток 17.30ч-19.00ч   22.02.2018г. – четврток 17.30ч-19.00ч   29.03.2018г. – четврток 17.30ч-19.00ч   26.04.2018г. – четврток 17.30ч-19.00ч   23.05.2018г. – среда 17.30ч-19.00ч     М-р Елка Даскалова, директор


Приемен ден на наставници 2017/2018

Име и презиме на наставникот 2017/2018 год. Додатна настава Ден/Час Дополнителна настава Ден/Час Приемен ден Ден/Час Олгица Мешкова Среда 7 час Среда 7 час Четврток 3 час Катерина Аницин Четврток 7 час Четврток 7 час Вторник 2 час Соња Деловска Четврток 7 час Четврток 7час Втор 3 час Марија Ангелеска Четврток 8 час Четврток 8 час Среда 3 час Силва Атанасова Понеделник 8 час

Повеќе


ТРАДИЦИОНАЛНО ИСПРАЌАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД IX одд

Свечено испраќање на учениците од IX  одделение за продолжување  и трасирање на успешно патување низ животот.

Детска недела

Од 03 до 07.10 во нашето училиште и оваа година се одбележа Детската недела. На 03.10 (понеделник) посебно внимание се посвети на Светскиот ден на детето и по тој повод учениците се потсетија на историјатот како и на правата на детето кои произлегуваат од Конвенцијата за правата на децата. Во текот на оваа недела ученици-членови на Детската организација од поголемите одделенија со касичка на

Повеќе


Електронско екстерно тестирање учебна 2015/16 година.


НАГРАДЕНИ УЧЕНИЦИ НА КОНКУРСОТ ЗА НАЈДОБРА ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА И НАЈДОБАР ЦРТЕЖ.

Учениците  од  ООУ Владо Тасевски  земаа учество на наградниот конкурс за најдобра литературна творба и најдобар цртеж на тема: “ Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите”, организирано од издавачката  куќа Феникс од Скопје. Наградените се тројца ученици со нивните наставници-ментори: Јана Толевска од IV в одделение, наставник-ментор Татјана Јанкуловска, Теа Трајковска од IV а наставник-ментор, Елена Несторовска, Томи Младеновски

Повеќе


Природни науки-ВОЗИЛАТА СЕ ДВИЖАТ

На часот по природни науки според наставната содржина “ Возилата се движат”  учениците од   Ia  одделение  изработија прекрасни сообраќајни средства, а за истите беа користени одпадни материјали кои можат да се рециклираат. Воедно учениците се воспитуваат да ја чуваат и да се грижат за животната средина.

ИНТЕРНИ ПРОЕКТИ ВО ООУ ВЛАДО ТАСЕВСКИ

Гостување во Македонска телевизија на директорката  М-р Елка Даскалова со учениците од IVa  и IVв оддление со нивните наставнички  Елена Несторовска, Наташа Стефановска и Татјана Јанкуловска. Училиштето зeма учество на меѓународни конкурси во пишување  есеи  и изработка на проект “ОДРЖУВАЊЕ НА ГРАДОВИТЕ”. Нашите ученици Диона Јосифовска и Елена Петрушевска добија покана за учество на дебата во Дубаи, ОАЕ,  за освоено прво место за проектот.Ученичката Елена

Повеќе


Приемен ден на наставниците (учебна 2015-2016 год.)

НАСТАВНИК ПРЕДМЕТ КОЈ ГО ПРЕДАВА Приемен ден и наставен час Олгица Мешкова Македонски јазик Петок,  2 час Катерина Аницин Македонски јазик Петок,   4 час Соња Деловска Македонски јазик Вторник,    3 час Кети Таневска Математика Понеделник,  3  час Силва Атанасова Математика Среда, 3 час Мирјана Николовска Математика Понеделник  ,  4 час Санда Пулевска Германски јазик Вторник , 4 час Билјана И. Атанасова Англиски јазик Понеделник,

Повеќе


Учениците од општина Карпош – амбасадори на мирот во светот

    Во ООУ Владо Тасевски на 1. Декември 2015 год., беа врачени почесните награди на двете училишта од општина Карпош, ООУ Владо Тасевски и ООУ Лазо Трповски , кои учествуваа на меѓународниот наатпревар на тема „Градиме мир во нашите срца и души“во организација на УНЕСКО и фондацијата ГОИ од Токио, Јапонија. Основците од Карпош, Димитар Пренџов, Олег Мирчевски, Тео Георгиевски, Виктор Тотиќ, Елена Стојковска,

Повеќе