Category Archives: Соопштенија

ПРВА РАБОТИЛНИЦА НА КРЕАТИВНИОТ ЦЕНТАР – КАРПОШ

Со експерименти и практизација во образованието, учениците во Општина Карпош ќе имаат можност да го надградуваат своето знаење и едукација во областа на природните науки. Професорот Зоран Поповски денеска (27.08.2015) ја одржа првата работилница по предметот хемија во рамките на креативниот центар – Карпош, која се одржа во ООУ “Владо Тасевски”. На 12 професори по хемија од сите десет основни училишта на територија на

Повеќе


Годишна програма. Развоен план на училиштето. Извештај за самоевалуација

На следниве линкови може да ги погледнете: – Годишната програма на ООУ „Владо Тасевски“-Скопје – Развојниот план на училиштето – Извештајот за самоевалуација Имајте успешна и исполнета учебна година. Со почит, ООУ „Владо Тасевски“-Скопје 20.02.2015


Запишување на ученици во прво одделение за учебната 2012/2013

ООУ ,,Владо Тасевски,, Скопје распишува ОГЛАС За запишување на ученици во прво одделение за учебната 2013/2014 година. Учениците кои се запишуваат во прво одделение треба да се родени 2007 година, поточно до крајот на календарската 2013 година треба да наполнат 6 години. Исто така право на запишување имаат и деца кои до 31.01. 2014 година ќе наполнат 6 години. Потребни документи за упис во

Повеќе