Teachers’ Professional Development e-twinning events

Nowadays, we can easily find a large variety of options in what concerns Web 2.0 tools for education. This way, along the Learning Event teachers manage different collaborative tools, explore them and learn how to support and motivate their students to become creators of new content. Teachers Participants profit from these tools in order to engage the students in collaborative activities and lead them

Learn more


ВЛАДО ТАСЕВСКИ СЕ ЗАКИТИ СО ОЗНАКА ЗА Е БЕЗБЕДНОСТ

VLADO TASEVSKI APPRECIATED AS E SAFETY SCHOOL The eSafety Label (eSL) is a Europe-wide accreditation and support service for schools, aiming to provide a secure, enriching environment with safe access to online technology as part of the teaching and learning experience. European Schoolnet organisation aims to bring innovation in teaching and learning to key stakeholders: Ministries of Education, schools, teachers, researchers, and industry partners. ICT and digitization are a particular focus of

Learn more


VALUES VALUES EVERYWHERE PROJECT 2017-2018

VALUES VALUES EVERYWHERE PROJECT 2017-2018   AWARD – National Quality Label AWARD – European Quality Label This project is for fostering value-based education project participants and their ideas on the values in life. We improved awareness of ten values (RESPONSIBILITY,SELF-CONTROL, LOVE, RESPECT, TOLERANCE, PEACE, FAMILY,HONESTY,HELPFULNESS,PATIENCE) in education with colorful, funny ways (drawing, telling and writing a story on the value, learning and using web2tools,creating

Learn more


SWOT SCOUTS PROJECT 2018-2020

SWOT SCOUTS PROJECT 2018-2020 AWARD – National Quality Label AWARD – European Quality Label   The project aims at developing pupils’ emotional intelligence. Emotional awareness activities will lead the way towards self-regulation, empathy and goal achievement. Students become SWOT scouts who explore their inner self (Strengths, Weaknesses), and their external circumstances, learning to identify them as Opportunities to progression or Threats to avoid. Eventually,

Learn more


Е твининг проект 2019-20 – “Нашиот доручек” Оснивачи – Виолета Панев (МКД) и Гевер Угурлу (Турција)

Проектот насловен како “This is the way we have breakfast” има за цел да ги поттикне младите учесници преку различни интерактивни и проектни активности да дознаат за здравата храна и неопходноста од здрав доручек. “Ние сме тоа што го јадеме” е еден од идеите водилки и за таа цел учениците ќе пишуваат и ќе подготвуваат храна од своето поднебје со својата специфичност со фокус

Learn more


ХОРИСИСТИТЕ ОД „ВЛАДО ТАСЕВСКИ“ – НАЈДОБРИ ГОДИНАВА

Со изведба на песната „ Пошла мома на вода“, под менторство на Елизабета Сакоман Станоевска, основците од ООУ „ Владо Тасевски“ го освоија првото место на општинскиот  хорски  натпревар.

ERASMUS +

Нашето училиште учествуваше во ERASMUS + (Европски проект), заедно со училишта од Шпанија, Италија и Хрватска на тема: Емоционална интелигенција. Од 13 до 17 Мај 2019 година  нашето училиште беше домакин, каде што се реализираа активности од “SWOT SCOUTS PROJECT” . Благодарни сме на сите наставници, родители и ученици кои беа вклучени во овој проект со сите тековни активности.

НАШИТЕ ХУМАНИТАРЦИ НА ДЕЛО

Од 16-23 мај 2019год. Во нашето училиште се реализираше хуманитарна акција под мотото: “ДА МУ ПОМОГНЕМЕ НА СОСЕДОТ” организирана од  општина Карпош.

ОСВОЕНИ НАГРАДИ НА ДРЖАВНИ НАТПРЕВАРИ

ПРИРОДНИ  НАУКИПрво место Ања Јаковска Vг Емилијан Кипријановски Vв Второ  место Јован Гиевски IVб Максим Кујунџиќ   VIа Трето место Марко Серафимовски VIа            Ментор: Емилија В. Чоловиќ        БИОЛОГИЈА        Прво место Петар Јаневски VIIв Стефан Цветановски VIIIа Трето место Нада Поповска VIIв                           Ментор:  Соња Тануркова   МАТЕМАТИКА Второ место Марко Серафимовски VIа          Ментор: Силва Атанасова     ХЕМИЈА

Learn more


Учество на Скопскиот маратон во трката од 5 км

04.05.2019 Училишниот тим при ООУ Владо Тасевски, Скопје составен од 20 ученици од V до VIII одд. и раководен од наставничата по македонски јазик Соња Деловска и наставничката по биологија Емилија Василева Чоловиќ, учествуваа на Скопскиот маратон во трката од 5 км. Сите учесници во училишниот тим успешно ја постигнаа целта и дадоа позитивен пример за здраво живеење и однесување! Училишниот тим имаше одлична

Learn more