igalmk

Posts byigalmk

VALUES VALUES EVERYWHERE PROJECT 2017-2018

VALUES VALUES EVERYWHERE PROJECT 2017-2018   AWARD – National Quality Label AWARD – European Quality Label This project is for fostering value-based education project participants and their ideas on the values in life. We improved awareness of ten values (RESPONSIBILITY,SELF-CONTROL, LOVE, RESPECT, TOLERANCE, PEACE, FAMILY,HONESTY,HELPFULNESS,PATIENCE) in education with colorful, funny ways (drawing, telling and writing a story on the value, learning and using web2tools,creating

Learn more


SWOT SCOUTS PROJECT 2018-2020

SWOT SCOUTS PROJECT 2018-2020 AWARD – National Quality Label AWARD – European Quality Label   The project aims at developing pupils’ emotional intelligence. Emotional awareness activities will lead the way towards self-regulation, empathy and goal achievement. Students become SWOT scouts who explore their inner self (Strengths, Weaknesses), and their external circumstances, learning to identify them as Opportunities to progression or Threats to avoid. Eventually,

Learn more


Е твининг проект 2019-20 – “Нашиот доручек” Оснивачи – Виолета Панев (МКД) и Гевер Угурлу (Турција)

Проектот насловен како “This is the way we have breakfast” има за цел да ги поттикне младите учесници преку различни интерактивни и проектни активности да дознаат за здравата храна и неопходноста од здрав доручек. “Ние сме тоа што го јадеме” е еден од идеите водилки и за таа цел учениците ќе пишуваат и ќе подготвуваат храна од своето поднебје со својата специфичност со фокус

Learn more


ХОРИСИСТИТЕ ОД „ВЛАДО ТАСЕВСКИ“ – НАЈДОБРИ ГОДИНАВА

Со изведба на песната „ Пошла мома на вода“, под менторство на Елизабета Сакоман Станоевска, основците од ООУ „ Владо Тасевски“ го освоија првото место на општинскиот  хорски  натпревар.

ERASMUS +

Нашето училиште учествуваше во ERASMUS + (Европски проект), заедно со училишта од Шпанија, Италија и Хрватска на тема: Емоционална интелигенција. Од 13 до 17 Мај 2019 година  нашето училиште беше домакин, каде што се реализираа активности од “SWOT SCOUTS PROJECT” . Благодарни сме на сите наставници, родители и ученици кои беа вклучени во овој проект со сите тековни активности.

НАШИТЕ ХУМАНИТАРЦИ НА ДЕЛО

Од 16-23 мај 2019год. Во нашето училиште се реализираше хуманитарна акција под мотото: “ДА МУ ПОМОГНЕМЕ НА СОСЕДОТ” организирана од  општина Карпош.

ОСВОЕНИ НАГРАДИ НА ДРЖАВНИ НАТПРЕВАРИ

ПРИРОДНИ  НАУКИПрво место Ања Јаковска Vг Емилијан Кипријановски Vв Второ  место Јован Гиевски IVб Максим Кујунџиќ   VIа Трето место Марко Серафимовски VIа            Ментор: Емилија В. Чоловиќ        БИОЛОГИЈА        Прво место Петар Јаневски VIIв Стефан Цветановски VIIIа Трето место Нада Поповска VIIв                           Ментор:  Соња Тануркова   МАТЕМАТИКА Второ место Марко Серафимовски VIа          Ментор: Силва Атанасова     ХЕМИЈА

Learn more


Учество на Скопскиот маратон во трката од 5 км

04.05.2019 Училишниот тим при ООУ Владо Тасевски, Скопје составен од 20 ученици од V до VIII одд. и раководен од наставничата по македонски јазик Соња Деловска и наставничката по биологија Емилија Василева Чоловиќ, учествуваа на Скопскиот маратон во трката од 5 км. Сите учесници во училишниот тим успешно ја постигнаа целта и дадоа позитивен пример за здраво живеење и однесување! Училишниот тим имаше одлична

Learn more


Посета на Ортопедска клиника Мајчин дом

Учениците од VIII одд. заедно со наставничката по биологија Емилија Василева Чоловиќ беа во посета на Ортопедска клиника Мајчин дом, Скопје. Домаќини беа д-р Јулијана Мудинова, специјалист по физиотерапија и д-р Алан Андоновски, специјалист по ортопедија. Оваа соработка со професионалци им овозможи на учениците  да го применат занењето во пракса. Учениците се потсетија на важноста од правилно држење на телото  за време на наставата,

Learn more


Весела лабараторија во ООУ Владо Тасевски – Знаењето во служба на природата!

Весела лабараторија во ООУ Владо Тасевски - Знаењето во служба на природата! Тема - Прочистување на отпадни води! Соработка со родител доктор по хемиски науки Јожица Мајда Серафимовска. Ученици од VI одд. наставник Емилија Василева Чоловиќ     Поврзување на теоријата со пракса. Учениците од VIII одд. придружувани од наставничката по биологија Емилија Василева Чоловиќ, беа во посета на ПЗУ ИНТЕРМЕД-ПЛУС, специјалистичка ординација по интерна медицина. Д-р Андријана

Learn more