Category Archives: Тековни настани

ИНФОРМАТОР 2023

информатор 2023

ОГЛАС за запишување на ученици во прво одделение во учебната 2023/2024 година

20230412_132735 (1) odluka1 odluka2 odluka3 odluka4 spisok na ulici

Запишани ученици во прво одделение во учебната 2022-2023 година во ООУ Владо Тасевски-Скопје

Spisok na prvacinja 2022

ООУ „Владо Тасевски“ потпиша меморандум за соработка со ООУ „Хасан Приштина“

При посетата на ООУ Хасан Приштина во Општина Чаир, реализирани се МИО активности од забавно рекреативен карактер со учество на ученици од трето до шесто одделение и работилница со ученици од деветтите одделенија на тема “Мојата идна професија”. Со големо задоволство е потпишан меморандум за продолжување на соработката во реализирање на понатамошни МИО активности помеѓу двете партнерски училишта. Партнерството при реализирање на овој проект

Learn more


Хуманитарна акција

ООУ Владо Тасевски-Скопје се вклучи активно во хуманитарната акција, организирана од страна на општина Карпош под мотото: ,,Донирај, подај рака за твојот сосед,, Сите паралелки од 1 - 9 одделение беа вклучени со соодветни продукти со цел да се помогне на нашите сограѓани.

Списоци на првачиња по паралелки за учебната 2020/2021 година


Општинско основно училиште Владо Тасевски – Скопје, запишува ученици во прво одделение во учебната 2020/2021 година

Уписот ќе се реализира електронски на следната меил адреса: v.tasevski@yahoo.com


ХОРИСИСТИТЕ ОД „ВЛАДО ТАСЕВСКИ“ – НАЈДОБРИ ГОДИНАВА

Со изведба на песната „ Пошла мома на вода“, под менторство на Елизабета Сакоман Станоевска, основците од ООУ „ Владо Тасевски“ го освоија првото место на општинскиот  хорски  натпревар.

ERASMUS +

Нашето училиште учествуваше во ERASMUS + (Европски проект), заедно со училишта од Шпанија, Италија и Хрватска на тема: Емоционална интелигенција. Од 13 до 17 Мај 2019 година  нашето училиште беше домакин, каде што се реализираа активности од “SWOT SCOUTS PROJECT” . Благодарни сме на сите наставници, родители и ученици кои беа вклучени во овој проект со сите тековни активности.

НАШИТЕ ХУМАНИТАРЦИ НА ДЕЛО

Од 16-23 мај 2019год. Во нашето училиште се реализираше хуманитарна акција под мотото: “ДА МУ ПОМОГНЕМЕ НА СОСЕДОТ” организирана од  општина Карпош.