Category Archives: Тековни настани

Електронско екстерно тестирање учебна 2015/16 година.


НАГРАДЕНИ УЧЕНИЦИ НА КОНКУРСОТ ЗА НАЈДОБРА ЛИТЕРАТУРНА ТВОРБА И НАЈДОБАР ЦРТЕЖ.

Учениците  од  ООУ Владо Тасевски  земаа учество на наградниот конкурс за најдобра литературна творба и најдобар цртеж на тема: “ Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите”, организирано од издавачката  куќа Феникс од Скопје. Наградените се тројца ученици со нивните наставници-ментори: Јана Толевска од IV в одделение, наставник-ментор Татјана Јанкуловска, Теа Трајковска од IV а наставник-ментор, Елена Несторовска, Томи Младеновски

Learn more


Природни науки-ВОЗИЛАТА СЕ ДВИЖАТ

На часот по природни науки според наставната содржина “ Возилата се движат”  учениците од   Ia  одделение  изработија прекрасни сообраќајни средства, а за истите беа користени одпадни материјали кои можат да се рециклираат. Воедно учениците се воспитуваат да ја чуваат и да се грижат за животната средина.

ИНТЕРНИ ПРОЕКТИ ВО ООУ ВЛАДО ТАСЕВСКИ

Гостување во Македонска телевизија на директорката  М-р Елка Даскалова со учениците од IVa  и IVв оддление со нивните наставнички  Елена Несторовска, Наташа Стефановска и Татјана Јанкуловска. Училиштето зeма учество на меѓународни конкурси во пишување  есеи  и изработка на проект “ОДРЖУВАЊЕ НА ГРАДОВИТЕ”. Нашите ученици Диона Јосифовска и Елена Петрушевска добија покана за учество на дебата во Дубаи, ОАЕ,  за освоено прво место за проектот.Ученичката Елена

Learn more


TRASH FOR ART 2015

Приказната Trash for art трае веќе 5 години и во неа многу ликови,предмети и магични простори направени од амбалажен отпад.Нашата приказна продолжува и оваа година. TRASH FOR ART 2015 ООУ ВЛАДО ТАСЕВСКИ-КАРПОШ-СКОПЈЕ ИЗРАБОТКА: СТОЛНА ЛАМБА Изработиле *Координатор ментор: Рената Младенова Елек *Ментор:Марица Бакоч *Ментор:Наташа Стефановска *Видое Јордановски Ученици: *Сара Елек IX в *Нина Талевска VIIIб *Лина Гегоска VIIIб *Искра Илиевска VIIIб *Ивана Динева VIIIб

Learn more


Учениците од општина Карпош – амбасадори на мирот во светот

    Во ООУ Владо Тасевски на 1. Декември 2015 год., беа врачени почесните награди на двете училишта од општина Карпош, ООУ Владо Тасевски и ООУ Лазо Трповски , кои учествуваа на меѓународниот наатпревар на тема „Градиме мир во нашите срца и души“во организација на УНЕСКО и фондацијата ГОИ од Токио, Јапонија. Основците од Карпош, Димитар Пренџов, Олег Мирчевски, Тео Георгиевски, Виктор Тотиќ, Елена Стојковска,

Learn more


Награди за училиштата од Карпош- ВЛАДО ТАСЕВСКИ и ЛАЗО ТРПОВСКИ

Сторијата за успесите на училиштата од Карпош и во дневниот весник НОВА МАКЕДОНИЈА. Повеќе може да прочитате тука

На час во IV б, ПРИРОДНИ НАУКИ

За се што учат по ПРИРОДНИ НАУКИ  учениците од  IV б со наставничката Мирјана Андреска сами претпоставуваат, истражуваат, практично го проверуваат и применуваат. Па коj  ќе каже: ,, вака стекнато знаење се заборава,, – ве лаже. Сега знаат сите дека науката е лесна за што по македонски ќе напишат песна.

ЦРВЕН КРСТ НА ООУ ВЛАДО ТАСЕВСКИ СКОПЈЕ- КАРПОШ КАМПАЊА ЗА БОРБА ПРОТИВ ГЛАДТА

Со мотото ,,Каде што постои љубов и добрина царува хуманоста,, нашето училиште ја одбележа кампањата за борба против гладта. Истата беше реализирана преку собирна хуманитарна акција  наменета за жителите на домот за стари лица Мајка Тереза во Злокуќани - Скопје.Нашите ученици, родители и вработени под раководство на менаџментот и директорот на училиштето М-р Елка Даскалова,одговорните наставници на Подмладокот на Црвениот крст Соња Тануркова и

Learn more


Активности на наставниците од ООУ Владо Тасевски според реализираните содржини од Кембриџ програмата – учебна 2015/2016 год.

Решавањето на математичките задачи за учениците од Vа  беше едноставно и лесно. Со нивната наставничка Светлана Јурукова дропките и децималните броеви ги решаваа брзо и точно. За нив математиката се чинеше дека е едноставна а нивната меѓусебна соработка беспрекорна. Во дневен престој за домашната, наставничката Александра Николиќ е мајстор. Задачите се решаваат лесно а децата спокојно си седат на место. Тука сме сите ние

Learn more