Category Archives: Тековни настани

Информатичка Кинотека

Чест ни е да Ви соопштиме, дека мини-проектот за учење низ забава „Информатичка Кинотека“, организиран на ниво на седмо одделение успешно заврши! Проектот беше замислен како натпревар за изработка на кусо видео, во траење од не повеќе од 10 минути, во рамките на изборниот предмет Проекти од Информатика. Учениците имаа за задача да одберат за нив интересна тема, која ќе ги мотивира да се

Learn more


Ден на дрвото – Засади ја својата иднина!

Денес, 03.12.2014, ООУ „Владо Таасевски“ - Скопје, со свои активности го одбележа „Денот на дрвото“. Имено, учениците од VIII и IX одделение засадија 60 зимзелени дрвца. Учениците од I, II, VI и VII одделение имаа настава преку која ги реализираа ЕКО содржините според стандардите планирани во Годишната програма. Учениците од III до V одделение со своите наставници ја проследија театарската претстава во Драмски театар

Learn more