Category Archives: Uncategorized

ДА НИ СЕ СРЕЌНИ И ВЕСЕЛИ НОВОГОДИШНИТЕ ПРАЗНИЦИ


Термини за отворен ден за консултации со наставниците од предметна настава – учебна 2017/2018 година

Датум   Час   30.11.2017г.-  четврток 17.30ч-19.00ч   21.12.2017г.-  четврток 17.30ч-19.00ч   25.01.2018г. – четврток 17.30ч-19.00ч   22.02.2018г. – четврток 17.30ч-19.00ч   29.03.2018г. – четврток 17.30ч-19.00ч   26.04.2018г. – четврток 17.30ч-19.00ч   23.05.2018г. – среда 17.30ч-19.00ч     М-р Елка Даскалова, директор


Приемен ден на наставници 2017/2018

Име и презиме на наставникот 2017/2018 год. Додатна настава Ден/Час Дополнителна настава Ден/Час Приемен ден Ден/Час Олгица Мешкова Среда 7 час Среда 7 час Четврток 3 час Катерина Аницин Четврток 7 час Четврток 7 час Вторник 2 час Соња Деловска Четврток 7 час Четврток 7час Втор 3 час Марија Ангелеска Четврток 8 час Четврток 8 час Среда 3 час Силва Атанасова Понеделник 8 час

Learn more


Приемен ден на наставници 2016/2017

Име и презиме на наставникот Додатна наставаДен/Час Дополнителна настава Ден/Час Приемен ден Ден/Час Олгица Мешкова Четврток 8 час Четврток 7 час Четврток 3 час Катерина Аницин Четврток 8 час Четврток 8 час Четврток 3 час Соња Деловска Четврток 7 час Четврток 7 час Петок 3 час Снежана Нешевска Среда 7 час Среда 7 час Среда 6 час Силва Атанасова Четврток 7 час Четврток 7

Learn more


Црвен крст – ООУ ВЛАДО ТАСЕВСКИ-Скопје

Денес, учениците од организацијата на ЦРВЕН КРСТ - ООУ Владо Тасевски, нивните родители и наставници реализираа ХУМАНИТАРНА  АКЦИЈА - ОБЛЕКА, ОБУВКИ И ИГРАЧКИ за мајки и деца од Шелтер центрите! СТОП ЗА СЕМЕЈНОТО НАСИЛСТВО!

Учениците и наставничките од ООУ Владо Тасевски, во посета на урбаните заедници КЈП и ПБК

Учениците и наставничките од ООУ „Владо Тасевски“, денеска ги посетија урбаните заедници во општина Карпош, Пецо Божиновски- Кочо и Кузман Јосифовски –Питу. Со веселите детски насмевки и креативните маски, тие заедно со административците го прославија денот на шегата, први април. Соработката на ова основно училиште со сите урбани заедници во општина Карпош, прераснува во прекрасна традиција.

АПРИЛИЈАДА во КОЗЛЕ

Учениците од ООУ Владо Тасевски, продефилираа со своите маски низ населбата Козле.

Видови на карпи-Вулкански

На часот по природни науки според наставната содржина   "Видови на карпи-Вулкански" , учениците од   IIIa  одделение  научија се за вулканските карпи и вулканите преку експериментот кој се изработи со: *брашно *сол *вода *темперни бои за вулканот и *сода бикарбона *црвена темперна боја *алкохолен оцет за реакцијата на вулканот.   Наставничките Рената Младенова Елек и Магдалена Божиноска Палковска го замесија тестото го изработија вулканот

Learn more


Училишната заедница ја посетија манифестацијата ЕДНАКВИ ВО РАЗЛИЧНОСТА

По повод 3ти Декември-Меѓународниот ден на лицата со попреченост, членовите на Училишната заедница заедно со училиштниот дефектолог и педагог ја посетија манифестацијата ЕДНАКВИ ВО РАЗЛИЧНОСТА, која се одржа на Филозофскиот факултет-Скопје во организација на Институтот за дефектологија. Учениците имаа можност да разгледаат дел од рачните изработки на учениците со попреченост од целата држава, да се запознаат со Знаковното писмо за лицата со оштетен слух,

Learn more


Учениците од ООУ Владо Тасевски ја засадија својата иднина.

Денес 02.12.2015 год во ООУ Владо Тасевски-Карпош е одбележан Денот на дрвото. Под  мотото:,, Засади дрво, засади ја својата иднина!,,  Учениците со своите наставници за време на часовите работеа по посебна програма , а под мотото:,, Засади дрво, засади ја својата иднина!,,. Се работеше по стандардите oд програмата од областа на екологијата  со цел кај учениците да се зголеми свеста за зачувување на планетата

Learn more