Category Archives: Uncategorized

Видови на карпи-Вулкански

На часот по природни науки според наставната содржина   "Видови на карпи-Вулкански" , учениците од   IIIa  одделение  научија се за вулканските карпи и вулканите преку експериментот кој се изработи со: *брашно *сол *вода *темперни бои за вулканот и *сода бикарбона *црвена темперна боја *алкохолен оцет за реакцијата на вулканот.   Наставничките Рената Младенова Елек и Магдалена Божиноска Палковска го замесија тестото го изработија вулканот

Learn more


Училишната заедница ја посетија манифестацијата ЕДНАКВИ ВО РАЗЛИЧНОСТА

По повод 3ти Декември-Меѓународниот ден на лицата со попреченост, членовите на Училишната заедница заедно со училиштниот дефектолог и педагог ја посетија манифестацијата ЕДНАКВИ ВО РАЗЛИЧНОСТА, која се одржа на Филозофскиот факултет-Скопје во организација на Институтот за дефектологија. Учениците имаа можност да разгледаат дел од рачните изработки на учениците со попреченост од целата држава, да се запознаат со Знаковното писмо за лицата со оштетен слух,

Learn more


Учениците од ООУ Владо Тасевски ја засадија својата иднина.

Денес 02.12.2015 год во ООУ Владо Тасевски-Карпош е одбележан Денот на дрвото. Под  мотото:,, Засади дрво, засади ја својата иднина!,,  Учениците со своите наставници за време на часовите работеа по посебна програма , а под мотото:,, Засади дрво, засади ја својата иднина!,,. Се работеше по стандардите oд програмата од областа на екологијата  со цел кај учениците да се зголеми свеста за зачувување на планетата

Learn more


По повод одбележување на Денови на општина Карпош во ООУ Владо Тасевски беше отворена Детска ликовна изложба

По  повод  одбележување на Денови  на општина Карпош на 30.10.2015 година во ООУ Владо Тасевски беше отворена Детска ликовна  изложба , на која учество земаа училиштата од општина Карпош, при што беа доделени дипломи за освоено I, II и III место. За учество на изложбата дипломи добија и менторите на наградените ученици. По повод  успешно  организирана ликовна изложба во ООУ Владо Тасевски, диплома доби

Learn more